Αναστασία Μαρκοπούλου, MD

Ρευματολογικές Υπηρεσίες

Βασικές Υπηρεσίες

_

Παρέχεται η δυνατότητα πλήρους διερεύνησης, διάγνωσης και αντιμετώπισης ρευματικών και μυοσκελετικών νοσημάτων με βάση το ιστορικό του ασθενούς, την διενέργεια της φυσικής εξέτασης και με την βοήθεια ειδικών εξετάσεων αίματος και απεικονιστικών εξετάσεων

  • Ενδοαρθρικές εγχύσεις φαρμακευτικών ουσιών
  • Ενδοφλέβιες εγχύσεις φαρμάκων
  • Συνεργασίες με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων
  • Συμβουλή από απόσταση (τηλεϊατρική)
Esaote Mylab Sigma Elite

Υπέρηχος Μυοσκελετικού 

_

Το ιατρείο διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό με υπέρηχο τελευταίας τεχνολογίας Esaote Mylab Sigma Elite. Ο υπέρηχος είναι μια απεικονιστική μέθοδος εξέτασης των αρθρώσεων, των τενόντων και των υπόλοιπων δομών του μυοσκελετικού συστήματος που μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα και γρήγορα κατά την επίσκεψη στο ιατρείο και να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση και έναρξη της θεραπείας. Με μεγάλη αξιοπιστία μπορεί να προσθέσει πληροφορίες που δεν μπορούν να εξαχθούν από την φυσική εξέταση.
Η γιατρός είναι άρτια εκπαιδευμένη με  πολυετή εμπειρία & πιστοποίηση στη χρήση των υπερήχων του μυοσκελετικού από το Αμερικανικό Κολλέγιο των Ρευματολόγων (American College of Rheumatology) ως βοηθητικού μέσου στη διάγνωση και στη θεραπεία των ρευματολογικών νοσημάτων.

Μικροσκοπία πολωμένου φωτός

_

Το ιατρείο διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό με μικροσκόπιο πολωμένου φωτός (ACCU-scope EXC 400) για την διάγνωση της ουρικής, ψευδο-ουρικής αρθρίτιδας ή άλλων αρθρίτιδων που επάγονται από την παρουσία κρυστάλλων στις αρθρώσεις. Η διαδικασία περιλαμβάνει την λήψη ελάχιστης ποσότητας υγρού από την άρθρωση και την άμεση εξέταση του υγρού στο μικροσκόπιο.

Μικροσκοπία πολωμένου φωτός _
Τηλειατρική

Τηλεϊατρική 

_

Η τηλεϊατρική επιτρέπει την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από μακριά.
Με την βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων ( βιντεοκλήσης ή τηλεφωνικής κλήσης) δίδεται η δυνατότητα για ραντεβού από απόσταση στις περιπτώσεις που το ραντεβού με φυσική παρουσία είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί.